Sunday, September 6, 2009

:: berniaga dalam kampus... ::


hahaha....
ni satu lg kami punya esgnment...
beniaga secara paksa-rela oleh lecture...
masa mula2 dapat esgnment ni aku rasa mcm x best pulak...tapi bila hari yg ditunggu2 tiba masa sambutan malam kemerdekaan negara yg ke-52, tetiba aku rasa best pulak...

hehehe...
mau x bestnya>> dapat pulangan yg agak lumayan la jugak... tapi tu semua x penting...
sebab group aku yg diberi nama "AHJUMMA" lam bahasa korea... aku pown x pasti apa maknanya lam bahasa malayu.... tapi slepas aku kaji punya kaji selama seratus sepuloh minit tiga belas saat tanpa henti....aku dapati makna ahjumma ni "makcik"... ahaks!!
memang best sesangat...semuanya memberikan kejasama yg amat tinggi kualitinya...
bukan nk temberang tapi semua ni adalah satu tugasan yg mana tak dapat aku cari kat tempat2 lain la...

mggu depan adalah malam terakhir kami berniaga...
aku ucapkan kat diri aku dengan group aku moga kita dapat banyak duit lagi!!!
hahhahaha!!! mata duitan tul aku... duit2 gak... bak kata pepatah want da pet "apa yg penting, kerjasama"...
mmg sronoklah buat keja ngan korang sumua!!!
hidup AHJUMMA !!!

:: SALAM RAMADHAN... ::


salam....
hmmm.. alhamdulillah....
skarang ni dah masuk fasa ke-2 dalam bulan yg suci yakni Ramadhan...
yg mana kata nabi kita Muhammad SAW bulan Ramadhan ni ada 3 peringkat atau fasa..

Di dalam satu hadis menyebut :

شَهْرُ رَمَضَانَ أَوَّلُهُ الرَّحْمَةُ وَأَوْسَطُهُ المَغْفِرَةُ وَآخِرُهُ عِتْقٌ مِنَ النَّارِ

Maknanya : Bulan Ramadhan, awalnya rahmat, pertengahannya keampunan dan akhirnya keselamatan daripada api neraka...

Inilah kelebihan yang terdapat di dalam bulan Ramadhan.
Secara ringkasnya bulan Ramadhan terbahagi kepada 3 fasa iaitu :
Fasa Pertama : 10 hari yang awal merupakan fasa rahmat
Fasa Kedua : 10 hari berikutnya merupakan fasa keampunan
Fasa Ketiga : 10 hari terakhir merupakan fasa keselamatan daripada api neraka

Oleh itu, marilah kita merebut peluang ini dengan menggandakan amalan soleh pada siang dan malam bulan Ramadhan yg mulia & penuh keberkatan ini...

:: LAFAZ YG TERSIMPAN UNIC ::

Dengar la lagu ni... salah satu lagu favorite aku..

video

:: aduhhh... ::















hmm...
ni satu g esgment yg aku kena buat.... pining....pining...
sumua ni e-markerting punya pasai la...
apa2 pown aku ni baru nk bejinak2 ngan blog ni...
pehal pown kena buat la jgak...
sesapa yg nk tolong leh gak..
please teach me ok...